Tuesday, February 22, 2011

Цөцгийтэй сүүтэй зөөлөн талх

Энэ их амархан орц ч бага ордог талх. Гэхдээ яаг талх гэхээсээ илүү зөөлөн кексэрхүү болдийн байлээ торт болгоод ч бас ашиглаж болохоор шүү.

Орц:
350 гр гурил
1 гр нарийн боов хийх сод
3гр давс
225 гр масло
600 гр сахар
6 өндөг
5мл лемоны охь
10 мл ванилны охь
250 мл цөцгийтэй сүү

1.Зуухаа 325 (F) буюу 165 (C) хэмд халаана. Тортны дунд зэргийн хэмжээтэй хэвэндээ өнгөцхөн масло түрхээд гурил өнгөц цацна наалдуулахгүйн тулд.
2.Гурил ,нарийн боов хийх сод,давсаа тусда саванд холино.
3.Холигчиндоо масло болон сахараа хийж бие биендээ уустал холиод дээрээс нь лемоны охь болон ванилны охь нэмээд зуурмаг маань сайн холилдоод ирэхээр нь  цөцгийтэй сүүгээ нэмж холино.
4. Бэлэн болсон зуурмагаа хэвэндээ хийгээд 90 мин жигнэнэ. 1 цаг болтол зуухаа онгойлгож болохгүй шүү.Бэлэн болохоор нь хэвтэй нь 10 мин амраагаад хэвнээс нь салгаад хүссэнээрээ чимэглээрэй.


No comments:

Post a Comment