Sunday, May 22, 2011

Бөөрөлзгөнтэй амтат нарийн боов

Орц:
100 гр масло өрөөнөө температурт гэсгээж зөөлөн болгосон байх
200 гр бор сахар
1 цайны халбага ванилны охь
1 том өндөг
220 гр гурил
3/4 цайны халбага хүнсний сода
1/4 цайны халбага нарийн боов хийх нунтаг
1/2 цайны халбага давс
200 мл тослог ихтэй сүү
3/4 өтгөрүүлсэн сүү
200 гр шинэ бөөрөлзгөнө
Нунтаг сахар чимэглэхэд бага хэмжээгээр

1. Зуухаа 175 цельс градусд халаана. Том саванд цахилгаан холигч ашиглаад масло болон сахараа бие биеэнд нь уустал нь хутгана. Өндөг болон ванилны охь нэмж холино. Тусдаа саванд гурил давс,хүнсний сода болон нарийн боов хийх нунтагаа холино. Сахар болон маслоны зуурмаган дээрээ тослог ихтэй сүү болон холисон гурилаа ээлжлүүлэн хийнэ. Зуурмагаа сайтар холиод хавтгай нарийн боов хийх хуудсан дээр хооронд нь 5 см зайтай 30 гр орчимоор буюу 2 том халбага хэмжээтэй байрлуулна. 15-17 мин алтан шаргал өнгөтэй болтол нь жигнэнэ.

2. Дунд зэрэг саванд өтгөрүүлсэн сүү болон 50 гр бор сахараа нэмж холиод крем болтол нь холино. Бөөрөлзгөнөө нухашлаад сүүн крем дээр нэмж хийн холино.


3.Жигнэмэгнийхээ нэг талд бөөрөлзгөний кремээ түрхээд дахиад нэг жигнэмэг нэмж тавиад хавчуурга шиг болгоод нунтаг сахараа дээрээс нь цацаад л бэлэн боллоо.

No comments:

Post a Comment